02 март 2009

Докладче

Всяка година Държавният департамент на САЩ публикува доклад за състоянието на човешките права по света. Ето какво пише в частта за други обществени злоупотреби и дискриминация за нашата страна :
Законът забранява дискриминацията на база на сексуалната ориентация, но правителството не налага ефективно тази забрана. Доклади за насилие над сексуалните малцинства са рядкост, но обществената дискриминация, особено при наемане на работа остава проблем, въпреки че е по-рядко срещан от предните години. Организацията за гей-права "Джемини" докладва, че засегнатите не са склонни да търсят правно удовлетворение на дискриминация, вследствие от откритото им поведение като хомосексуални.
На 28 юни полицията арестува приблизително 60 националистически настроени протестиращи, които се опитват да прекъснат първия гей-парад в страната. Около 100 участника манифестираха под засилена охрана като поне един от протестиращите хвърля коктейл "Молотов". Главата на православната християнска църква и мюсюлманският главен мюфтия осъдиха парада, наричайки го неморален и се отнасяха с хомосексуалността като заболяване.
Източник тук.
А вие как се държите на работното място?

Няма коментари: