18 август 2009

Allan Hyde

Алън Хиде (Allan Hyde, поне аз си мисля, че се чете така, но може и да е Алън Хайд) е датски актьор, роден през 1989 година. От малък се изявява професионално, като пее песни за филми на Дисни. Това е един интересен кратък филм отпреди няколко години. Историята се казва "Моля, остани". Има субтитри на английски, изгледайте я цялата, защото има неочакван край. Пробвайте с клипа, който върви.

Звездата на актьора блесна вече и в Холивуд след участието му в сериала на НВО "Истинска кръв". Филмът е доста откачен, в него има вампири, върколаци, формоменящи, вещици и цялата странна сган от градската митология. Нашето момче е 2000-годишния вампир Годрик, останал вечно младолик, като го направили вампир. Накрая героят се самоуби трагично, като изгоря на слънце (вампирите не го понасяли). Сцената на смъртта :

Другата вампирска личност в епизода се играе от шведския актьор Александер Скарсгард. Героят му Ерик е бил превърнат във вампир от самия Годрик преди доста векове. Ето как :

Въобще сериалът "Истинска кръв" (True Blood) е голяма мания. Има го и в Замунда.
Още една приятна фотогалерия на Ален Хиде на този линк. Има участие и в 38-минутен филм на гей тематика, казва се "Пробуждане" (Awakening).

Няма коментари: