09 юни 2009

Най-голЕмото гей...

...поне в Щатите;
...поне за тази година;
...поне според AfterElton.
Много захаросаност, младост и тестостерон има в тази подредба.
Номер едно и изненадващ водач тази година е актьорът Нийл Патрик Харис. Четири места по-нагоре от миналата година, може би единственото, с което печели е, че е открит гей и освен това си има партньор от 5 години.

Номер две е още един актьор, също гей и обвързан, но от другата страна на океана. Джон Бароуман изпълзя към висотите позиции след успешната гей-роля в "Торчууд". Освен това се вписва като един от най-възрастните в топ 10.

Номер три е поредният актьор с поредната гей-роля. Люк Макфърлейн е роден в Канада, но изгрява на голямата щатска сцена в бозата "Братя и сестри". Игра, игра, игра гей и най-накрая тази година си призна, че е гей. И хоп, по-напред в класацията.

Номер четири е водачът от предните две години. Сгромолясването на Джейк Гиленхаал до това място сигурно се дължи на факта, че скоро не е изпълнявал някакви гей-роли. Всъщност "Планината Броукбек" и последвалата смърт на Хийт Леджър направи от поредния актьор в групата толкова популярен в тази класация. Ако Леджър беше жив, сигурно всички щяхме да въздишаме по него.

Номер пет е Джънсън Екълс. Още един актьор. Изненада - то други освен актьори в топ 10 няма. Познат от сериала "Свръхестествено", който се излъчва в България по тв7.

Номер шест е Крис Евънс. Стана известен като Изгарящият от филмовата версия на комикса "Великолепната четворка". Прослави се първо с ролите на немного интелигентни мачовци, но спечели точки с изказвания в защита на гей-правата. Пък и напоследък снимал по-сериозни филми.

Номер седем е Шайен Джексън. След като всички говориха, че толкова красив мъж няма как да не е гей, той им го доказа, като сподели сексуалността си. Всъщност в топ 10 на класацията има само трима мъже, които са гей официално.

Номер осем доказва твърдението "По-добре на хората в устата, отколкото в краката". След упоритите слухове за прикритата си хомосексуалност, това, което спечели Хю Джакман, е по-челното място в класацията. Въпреки че е женен, той не смята, че трябва да отрича или потвърждава тези слухове. Както казва, ако го отрече, това значи, че се срамува от нещо, а сексуалността не е нещо срамно.

Номер девет доказва, че добрият актьор винаги остава в спомените. Цели девет години след появата на Браян Кийни в Queer as Folk, актьорът Гейл Харолд, който се превъплъти в ролята, запазва челни позиции. Успешната му поява и в бозата "Отчаяни съпруги" затвърди класирането. Въпреки че катастрофира тежко миналата година, Харолд отново е на линия.

Номер десет е ретро-изглеждащият Джеймс Франко. Ролята му в "Милк" го изстреля напред в тази класация след миналогодишния номер 99. Интересно защо го няма Шон Пен в десетката. Сигурно заради възрастта...

За по-малкото гей и всички до номер 100 посетете статията в AfterElton. Изненадите в нея включват още едва единадесетото място на Зак Ефрън, сгромолясването на Райън Филипи от 21-во на 91-во място и на Уентуърт Милър от 18-то на 50-о. Ръсел Тоуви се изкачва от 94-то на 38-мо място, а участниците извън бялата раса са изненадващо малко, като едно от малкото изключения е американския президент Барак Обама на обидно задна позиция.

1 коментар:

Анонимен каза...

Влезте в http://bggaylife.com/index.php за да изтеглите филмите с тези актьори.