04 юли 2009

Лондонският прайд

Миналата седмица в София, а сега и в други градове. Днес в Лондон. Включи се и съпругата на премиера. Гледайте как ще изглежда и нашият парад след 30-40-50 години.

Хиляди според официоза БиБиСи и повече участници според розовия сайт Пинкнюз. Всички отбелязват, че е имало някакви протестиращи срещу парада, но никой не им е обръщал внимание. По света, но не и у нас. Тук видяхме всички против и почти нищо от самия парад.
А британският външен министър Крис Брайънт, който е гей, похвали посланика на Обединеното кралство в страната ни за подкрепата му за нашия парад. "...подкрепям напълно действията Ви. Великобритания подкрепя всекиго независимо от сексуалността му...", пише Брайънт. Линк.

6 коментара:

Анонимен каза...

Днес бях в Кьолн, където тече CSD. Не се дишаше от народ. За съжаление, не видях много от него, защото търчах по задачи, но утре ще отида пак. Цялото мероприятие продължава три дни, а утре е последният. Да видим.

Анонимен каза...

Както Аксинија каза на предаването по канал 1,парадите в Источна Европа не са сшти с тези в западна.Тук има значение и бројката на граждани,бсепак и Софиски парад многу ми хареса,поне нјамаше скандали както лани.На загреб прајд тази година имаше и жртви,сшто и на Лљубљана прајд,тазигодишен фаворит и остава Софија прајд.Од година в година ште бде все подобре.Поздрав од Македонија.

Анонимен каза...

Не са, съгласна съм. При нас все още става дума за човешки права.

Анонимен каза...

При вас поне става дума,при нас нема д од дума :),изопшто не се говори за хомосексуалните по телевизии и програми.Нема никакви знаци за хомосексуално сштествуване,по блоговето се срештат само хомофобски коментари,за травеститити да не казвам,некои хора не знајат сеоште думата :),затова обичам активностите на Блгарскто ЛГБТ друштво и има какво да се научи.Никога не ставам националност преди човек,нема смисла,при нас само за политики се говори.Балгарија за кратко време ште бде пример,поне това са мојте прогнози,надјавам се точни.Поздрав.

Аз каза...

Я, интересна дискусийка по въпроса. Уважаема Трансмакедония, разкажете още по въпроса за това какво е гей в Македония? Аз самият се опитвах да намеря в нета подобна информация, но такава просто липсва.

Анонимен каза...

В нета нјама да намериш ништо Малчик,доскоро имахме сајт за геј запознанства и форум но сега го нема,имаше и вебсајт на гејорганизацијата МАССО,сега е в процес на изработка поне две години :),освен информација на 5-6 блогове които ас знам,друго нјама.А гејови има доста,обикновено на гејромео се запознават при нас и имаме ирцчат гејмацедониа.За геј сцена,кафета,дискотеки...има две в метрополата но са далеч од понјатието заведение,Много гејове идват в Софија да се дружат и забавлјават,сшто идват и на морето,ас лично ги знам всичките заведеинија из софија и многу ми харесват.Имаме си две звезди които така слободно се изразјават в медиумите,боки13 и Фифи,нешто като вашие Азис и Елза...незнам друго какво,питај нешто конкретно.Поздрав...