28 юли 2009

Скот Нийл


Скот Нийл (Scott Neal) е британски актьор, роден на 10 юни 1978 година. Постъпва в театрално училище още на 12 години. Скот Нийл става гей-икона с ролята си във филма "Красота" (Beautiful Thing). За него вече писах. Тогава актьорът е почти на 17. Филмът представя драмата на двама тинейджъри в южен Лондон - сексуално неориентиран и тормозен от баща си и брат си, героят на Скот намира успокоението при своя съсед и съученик, в ролята е Глен Бери. Със Скот се познават още от театралното училище. Филмът е създаден само за телевизионно излъчване, но поради големия интерес към него, е прожектиран и по кината във Великобритания. Първоначално това е театрална постановка, по нея после авторът Джонатан Харви пише сценария за филм (не ме питайте дали е гей). Режисьор, обърнете внимание, е Хети Макдоналд - жена! Може би това придава специфичното излъчване на историята.


Популярността на Скот нараства неимоверно, той е преследван от фенове, постоянно мъже му обясняват доколко неговият герой им е помогнал да разберат себе си. Самият той признава, че е бил ухажван от много мъже. Това не го притеснява, въпреки че твърди, че е чистокръвен хетеросексуален мъж. Но само година по-късно той е на почивка в Австралия, където бяга от собствената си популярност. Партньорът му в продукцията Глен Бери почти не снима след този филм и всъщност в момента продава коли в английската провинция.
Две години след премиерата на "Красота" Скот се завръща по-силен от всякога и то не къде да е, а на корицата на най-популярното гей-списание на английски език "Атитюд". Скот се появява махмурлия към обяд и почва да разказва за бурната вечер, която е прекарал и момичетата, с които се запознал, което не му пречи да направи страхотна гореща фотосесия за списанието.



Следващата стъпка в професионалната кариера на Скот Нийл идва няколко години по-късно. През 2002 година той става част от актьорския екип на английския сериал "Законът" (The Bill). Разказва се историята на един полицейски участък - общо взето криминален сериал с елементи на сапунена опера, която продължава вече 25 години с повече от 2300 епизода. Героят на Скот, Люк Аштън, е прилежен служител, който е сгоден и ще има бебе. Но тогава идва новият сержант в участъка и след една алкохолна нощ той се оказва в едно легло с нашия Люк, а сватбата е на сутринта. Следват бурни моменти на раздели и събирания и първата за британската телевизия хомосексуална целувка между двама униформени.


Още в самото начало лъсват задните части на Люк. Пристигайки на работа той попада в локва и целият е в кал. Сержантът идва да го търси и го намира под душовете в този вид :
Линк за снимка.
Линк за клипче.
И още малко снимки :


Ти играй такива роли, пък после върви доказвай, че не си гей!

Няма коментари: