13 октомври 2008

Единствената и неповторимата

Носи се слух, че сред гейовете е много популярна темата за Лили Иванова. Замислих се след като веднъж ме попитаха по какво познаваме един гей. Сред най-абсурдните неща, за които се сетих, беше - ами говори за Лили. А дали е така?
На мен темата за Лили ми е много интересна. Коя е тя:

Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в град Кубрат. Като ученичка тренира художествена гимнастика, печели златен медал на републиканското първенство през 1952 г. През 1956–1959 учи в Медицинския техникум във Варна. Завършва го и около година работи като медицинска сестра в болницата в Кубрат.

Лили Иванова се занимава с музика от дете. В началото се научава да свири на акордеон, а по-късно започва и да пее. Първите данни за нейни изяви пред публика са от 1956-57 г., когато тя изпълнява популярни за онова време песни на организираните в Медицинския техникум във Варна „вътрешни фестивали“ /Жени Стоилова, класна ръководителка на Лили Иванова/. Публиката се състои от ученици и съветски моряци. 1961 г. се приема за начало на професионалната кариера на Лили Иванова. Тогава тя участва в прослушване за певци на „Концертна дирекция“, София. Първата ѝ известна песен „Събота вечер“ е издадена през 1963 г.Първият ѝ албум е издаден по предложение на румънската фирма Electrocord през 1963. Албумът се нарича "Amore Twist". Първата си награда „Златен ключ“ Лили Иванова печели през 1966 г. в Братислава, а през следващите 10 години печели над 10 международни награди в цял свят. Освен богатата си кариера, певицата има и интересен личен живот — зад гърба ѝ са три брака и две продължителни съжителства.

Източник - Уикипедия.

Наличието на непоносимост между Лили и Слави Трифонов доведе до появата на много вицове по неин адрес. Шегата с нея стана наистина модерна. Затова реших да събера някои от големите изцепки по неин адрес. Всъщност най-голямата изцепка беше отношенията й с Драго Чайчето. Но явно творческите души се привличат. Не на последно място идва и лафът за стоте хиляди лева за интервю при Слави. Лили си ги поиска в едно интервю при Кеворк Кеворкян. Почти надмина обувките от крокодилска кожа на Евгени Минчев в "Сблъсък". Там сякаш сумата беше 7 хиляди лева.

И така:


Митко Щерев не е първият композитор, който забранява на Лили Иванова да пее неговите песни. Първият е бил Бетовен.

Разкопават новооткрита пирамида и се оказва, че фараонът вътре е жив.
Първият му въпрос към втрещените археолози бил:
- Абе Лили Иванова още пее ли ?

- Адам е бил първият човек на земята, Ева - вторият, а кой е бил третият?
- Ами... Лили Иванова.

Истинското име на Лили Иванова всъщност е Дънкан Маклауд.

Питат Лили Иванова:
-Искате ли да живеете 100 години
-Общо или още ?!

Вярна на новият си имидж, Лили Иванова кара бясно с мотора си по магистрала "Тракия". Спира я полицай:
- Сто и двадесет!?
Лили Иванова:
- Не-е, каската ме състарява.

Стефка Берова пита Лили Иванова защо е уволнила домашната си прислужница.
- Беше много добра, ама разправяше на всички, че работи при мен от 40 години.

Знаете ли защо последният стил на Лили Иванова е рокерски?
- Защо?
- Защото по време на първия й стил не е имало двигатели с вътрешно горене.

При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година…

Какво пише в писмото на Лили Иванова до Дядо Мраз?
- Ей, малкия да не ме забравиш за Нова Година?

Родният град на Лили Иванова е кръстен на първия й любовник - хан Кубрат.

Точната дата на създаването на българската държава е неясна, защото Лили Иванова не си спомня кога точно е преминала Дунава.

Ами толкоз за Лили.

А накрая за разнообразие - нещо за родния ни език:

1. Кажете, има ли друг език на тази планета, на който да има дума, означаваща нещо средно между "капе" и "тече"? Няма такъв. А на български има - "църцори".
2. Има ли език, на който да има 4 степени на сравнение - няма. А на български има - далече, по-далече, най-далече, на майната си.
3. Има ли език, в който да има минало незапомнено време? Хе-хе няма. А на нашенски има - Бил съм се напил.
4. Имате ли вие бъдеще евентуално време в миналото? Нямате. А ние имаме - щял съм бил да работя.
5. Колко начина имате по заобиколен начин да кажете "не знам", когато ви питат нещо? Общо взето всичките се свеждат до един: " I don't know", "No idea", "I got no clue". А вижте ние колко по-заобиколно можем да го кажем: "Казва ли ти някой!", "А сега де!", "Ебеш ли му мамата!", "А, сега ме хвана!".
6. И накрая кажете - има ли език, в който да има една такава дума, която може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на български има - това е думата "такова".
И нали знаете: "Таковай ме отзад" е неправилен глагол...

Няма коментари: