20 ноември 2008

Предложение 8 като удар по калифорнийската икономика

В икономически блог на вестник "Ню Йорк таймс" е цитирано проучване за икономическия удар, който ще понесе икономиката на щата Калифорния след приемането на предложение 8 за забрана на еднополовите бракове в щата. Браковете са носили голяма печалба за организатори на подобни събития, както и фирми, участващи в доставки и организация на такива събития. Това е довело дори до поява на нови идеи и модни линии в сватбените тържества.
Хората биха изхарчили много повече средства за сватби и определено не биха го направили за процедури наречени например "церемония по обвързването". Те отдават много по-голямо значение на брака в сравнение с друго церемония, както в политически, така и в културен и правен аспект. Кметът на Сан Франциско е един от първите, който говори за развитие на бизнеса на отдалечените сватби. Така например градчето Провинстаун в щата Масачузетс преживява истински бум сред финансовата криза, откакто разреши гей- сватбите.
Още през 2004 година екип към Конгреса на САЩ изчислява, че ако гей-браковете се разрешат на държавно ниво, това би довело до допълнителни приходи в държавната хазна от един милиард долара в следващите 10 години. Тези приходи ще бъдат от различни такси и от приложение на семейното данъчно облагане на тези брачни двойки.
Ами ето защо светът изпадна в глобална финансова криза, дами и господа. Ако бяхте позволили на гейовете да се женят, нямаше да го докараме дотук.
Източник тук.
Историята продължава с интересната идея за протест - обявяването на 10 декември за "Ден без гей". Всички гейове трябва да се посветят на благотворителни инициативи по предварително обявен списък. Официален сайт тук. Или погледнато по друг начин - представете си свят без гейове. Фризьорските салони са празни, часовете по аеробика не могат да се проведат и всички магазини за различни сапуни с етерични масла са затворени. Повечето американци си мислят, че гейовете живеят очарователен живот без престъпления от омраза, искат да срутят всички църкви и да накарат децата им да се обличат като местен вариант на Азис. Те трудно разбират положението на "по-долна класа", където са поставени хората с хомосексуална ориентация. Пък и този протест може да ги доведе до участие при Опра Уинфри, която си е американската симбиоза между Слави и Миглена с многото фамилии. Десети декември също е Международният ден на човешките права.
Източник тук.

Няма коментари: