07 декември 2008

Да живее българо-бурундийската дружба


Става въпрос за онова в червено на картата. Това странното отдясно е знамето на Бурунди.
Според последните промени в наказателните закони на африканската държава Бурунди смъртното наказание и други форми на мъчение се отменят. Еднополовият секс между възрастни индивиди се обявява за морално престъпление и ще се наказва с глоба и затвор от три месеца до две години. Промените са приети с нито един глас "против". Председателят на комисията по правата на хомосексуалните към европейския парламент осъжда промяната. Европейският комисар по развитието и хуманитарната помощ ще посети страната.
Предлагам в делегацията да бъде включена и агитка от известни български дейци, пропагандиращи подобни неща у нас. Проблемът е, че голяма част от тях могат да бъдат изкушени от стройните негърски тела и да нарушат местните закони. Но пък могат да обменят ценен опит в демагогстването и да развият дружбата между двата народа.
Бурунди е държава в централна Африка с територия 4,5 пъти по-малка от България и население малко по-голямо от българското. Столицата й се казва Бужумбура. В последните 15 години в страната се води племенна война между племената тутси и хуту. Една жена ражда средно по шест деца и половина, а всеки шести е болен от СПИН.
Източник тук.

Няма коментари: