09 декември 2008

Хем не са гей, хем се омъжиха

В последният епизод за сезона на "Адвокатите от Бостън" (Boston Legal), излъчен миналата седмица в щатите, се случиха странни неща. Една от популярните телевизионни продукции отвъд океана в продължение на години се занимава със сексизъм, расизъм и всякакви други прояви ни -изъм, като поглежда сериозно на тези проблеми. В ролите гледаме Уилям Шатнър (първият капитан на първия "Стар Трек"), Джеймс Спейдър ("Секс, лъжи и видео") и Кандис Бъргън (неповторимата Мърфи Браун).
След като героят на Уилям Шатнър се разболява от болестта на Алцхаймер, става ясно че ще има нужда от някой да се грижи за него. И въпреки че нашите герои са хетеросексуални и заклети ергени, те взимат соломоновското решение да сключат брак помежду си, за да може Алън (Джеймс Спейдър) да помага на Дени (Уилям Шатнър), когато заболяването му се влоши.
Странна е тази еднополова сватба, но пък тя показва как двама души, които се обичат, сключват съюз и без секс. Завършекът на историята е на любимата им тераса, с пурите в ръка и поредния разговор за бъдещето, което сега не изглежда толкова розово.
"Адвокатите от Бостън" е продукция на АВС. В България се излъчва по "Фокс Лайф".

Няма коментари: