31 декември 2008

Десетте новогодишни обещания на един гей

1. Оставете мозъчния си багаж на спокойствие. Записвайте всички мисли, мъки и тегоби. Споделянето им с перото или клавиатурата ще ви бъдат от помощ. Водете си дневник или по-модерно - създайте си блог.
2. Забравете излишната драма. Прошката и спокойният начин на живот без гняв ще ви спести слухове, скандали и ще запази любимия човек.
3. Помогнете на себеподобните си. Когато срещнете в поредния сайт за запознанства един млад и неопитен гей в началото на себеосъзнаването си - помогнете му като споделите собствения си опит.
4. Борете се за правата си. Дори да се криете "в гардероба" можете да спомогнете за създаването на по-добро мнение за такива като вас.
5. Тествайте се за полово-предавани болести. С познанието за собственото си здраве спасявате себе си и околните, на които иначе доставяте удоволствие.
6. Признайте си какви сте на себе си. Позицията "партер" или "в гардероба" може да е добро временно явление, но си представете колко по-свободни ще се чувствате иначе.
7. Овладейте лошите си качества. Пристрастеността към дрога, алкохол и дори секс е опасна за вашето здраве и дори живот. Сексът без презерватив е опасен за всички, но най-вече на вас, когато се съгласявате на такъв, защото го иска най-симпатичният мъж, когото сте срещали.
8. Грижете се за тялото си. Залата за фитнес, разходката в парка и всички спортове са по-добрата алтернатива на компютъра, запушените кръчми или висенето пред телевизора. Още римляните са го казали - "Здрав дух в здраво тяло."
9. Отдайте се на благотворителност. Не само парите и даряването им е формата на жест. Участвайте в програми, които помагат на младите, проблемните или бездомните. Много по-приятно е да даваш, отколкото да получаваш.
10. Спрете да пушите. Спестявате по този начин пари, получавате здраве или поне знаете, че вероятността да се разболеете от рак на белия дроб е много по-малка.
Ще пропусна две от точките, но всички те звучат толкова логично.
Свободна интерпретация по източника тук.

Няма коментари: