03 януари 2009

Момчетата от "Торчууд"

Гатанка : що е "Торчууд"? Това поставя другия въпрос : що е "Доктор Ху"? "Доктор Ху" е най-успешният английски фантастичен сериал, записан в книгата на Гинес като най-дългият в света. В повече от 750 епизода от 1963 година до днес се разказва историята на добрите, които ловят лошите извънземни в Лондон и околията. След едно прекъсване през 90-те години на миналия век, Ръсел Дейвис е човекът, върнал към живот мистичния доктор Ху. За него сме говорили вече доста.
Нова гатанка : що е спиноф? Английското понятие спиноф (spin-off) пренася историята на един филм на друго място с нови герои, но следва основната идея на оригинала. Така имаме два продукта с еднакви качества. Последствията са повече приходи и програмно време. Примери за спиноф са "Старгейт СГ-1", "Старгейт Атлантида" и очаквания "Старгейт Вселена". Друг пример са двата сериала с хубавото българско име Queer as Folk - английският и американският.
Та нашето момче Ръсел Дейвис прави спиноф на "Доктор Ху" през 2006 година. Историята се пренася в родния Уелс и по-точно в столицата Кардиф. Борбата също е с извънземните. Героите обаче са по-екзотични, типични по идеите на Дейвис. Новата продукция се казва "Торчууд" по името на организацията, въртяща цялата работа. Втори сезон беше сниман през 2008 година, когато сериалът направи убедителен хомо-завой. Така се роди първият фантастичен герой, който си ляга не само с жени. Ето героите и по-точно мъжките лица в "Торчууд".
Шефът е централна фигура.Капитан Джак Харкнес е безсмъртен, изпаднал през времево-пространствената пукнатина от 51-ви век. Банално запознат с всичко и вечно подготвен, той успешно се бори с извънземните и със земните си връзки. Джак е полисексуален, той върти жени, мъже, извънземни с човешки и нечовешки вид. Той е машина за секс, въпреки че това не го виждаме в първия сезон. Героят е обявен за един от най-популярните хомосексуални телевизионни герои в класация на сайта AfterElton.
После обаче се появява и бившото гадже. Извънземен времеви агент изпада от небитието, за да се стигне до първата еднополова романтична целувка в фантастичен сериал. Джак с бившия :
За настоящия по-долу. Актьорът се казва Джон Бароуман (John Scot Barrowman). Роден е на 11 март 1967 година в Шотландия. Самият той е гей и последните 15 години живее с партньора си, с когото сключват граждански съюз през 2006 година. Казва, че няма да се женят, тъй като думите сватба и гей не му звучат добре заедно.
А сега гаджето. И това ако не е сексуален тормоз на работното място. Отговорникът по поддръжката е тихо и скромно момче. Казва се Янто Джоунс и в първия сезон на "Торчууд" дори си пада по жени. Но след това се появява шефът и всичко се преобръща. Връзката между началник и подчинен са задълбочава дотам, че те правят секс на работното място.
Всички гей-почитатели на сериала изпадат в екстаз от тези целувки :
Актьорът се казва Гарет Дейвид-Лойд. Роден е на 28 март 1981 година в Уелс. Това е първата му голяма роля в живота. Хетеросексуален е, като често сменя приятелките си.
И моят личен фаворит - докторчето. Оуен Хърпър е циничен, саркастичен и непревзимаем.
Умира, след това се съживява, след това пак умира. Общо взето по едно време е мъртъв, но пак е на линия. Много специфично мъртвешко изражение. Актьорът се казва Бърн Горман. Роден е на 1 септември 1974 година в Холивуд. Родителите му са англичани. Когато става на 7, се връща в Лондон. Женен, с две деца.
"Торчууд" предложи и някои епизодични герои, на които няма как да не се обърне внимание. Бъдещите звезди на английската телевизия.
Крейг Галивън вече е известна звезда след участието си в друг английски сериал "Футболни съпруги". Няма как да се въздържа на тази снимка от (полу)гол календар :
Локлан Нийбоър е роден през 1981 година. Появява се като брат на шефа :
Очаква се трети сезон през пролетта на 2009 година.

Няма коментари: