21 януари 2009

Фигурно пързаляне - ден първи

В Хелзинки се провежда европейското първенство по фигурно пързаляне. Дисциплината е спортни двойки. Някои гледат двойките, аз само мъжките половинки. Спортни тела в прилепнали костюми. Защо ли няма само мъжки двойки - щеше да е много интересно! Персоналните ми фаворити според класирането им отзад-напред :
Дейвид Кинг (David King) е роден на 8 май 1984 година в Карлайл, Великобритания. Исполински ръст от 188 см. Понастоящем живее в Полша, откъдето са треньорите им. Прави опити от много време за по-челно класиране, но то така и не идва.
Иля Глебов е роден на 22 юли 1987 година в Талин, Естония. Името подсказва руския произход. Висок е 180 см. Свири на китара. Участник на последното световно първенство за юноши и девойки в София. Светлото бъдеще е пред него.
Александър Смирнов е роден на 11 октомври 1984 година в Твер, Русия. Живее и тренира в Санкт Петербург. Партньорката му е японка по рождение. Треньорката му изповядва логиката, че постигането на синхрон идва с постоянното съжителство. Затова двамата с партньорката му били винаги заедно. Претенденти за медалите, а може би и европейски шампиони.
Първенството продължава до неделя.

Няма коментари: