06 януари 2009

Какво се случи с Шон?

На 16 май 2007 година около 3,45 часа, 17-годишният Шон Кенеди излиза от местния бар в Грийнвил в щата Калифорния. Тогава до него спира кола, от която излиза друг млад мъж, заобикаля колата, доближава се до Шон. Нарича го "педал", а след това го удря с такава сила, че счупва лицевите му кости. Шон пада назад и се удря в асфалта на пътя. От този удар, мозъкът му се отделя от мозъчния ствол и рикошира в черепната му кутия. Шон няма никакъв шанс да оживее. Умира още там на асфалта. Убиецът му се връща в колата си и потегля. Малко по-късно изпраща съобщение на една от приятелките на Шон, гласящо "Кажи на твоя приятел - педал, когато се събуди, че ми дължи 500 долара за счупената ми ръка."
Убиецът Стивън Андрю Молър е осъден окончателно за непредумишлено убийство. Присъдата е за максимум 5 години, като част от нея ще бъде на пробационен режим. След приспадане на времето, прекарано в затвора преди присъдата, Стивън трябва да бъде освободен от затвора през септември 2009 година. Но той има право да се яви на прослушване за предсрочно освобождаване още през месец февруари. Така всъщност един убиец ще прекара в затвор само осем месеца след обявяване на присъдата си.
Грозна история от най-великата страна на света. Единствената вина на убитото момче е била, че е гей и е бил горд от това. При това в щата Калифорния, където явно няма закони срещу престъпления от омраза.
Източник тук.
Страница за загиналото момче тук.

1 коментар:

Анонимен каза...

този трябва да бъде осъден на доживотен без право на замяна.жалко,че няма други коментари.